Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina și Rusia au bătut palma: Se face cel mai mare schimb de prizonieri din istoria modernă

ucraina

Ucraina și Rusia au ajuns la un acord privind un schimb de prizonieri între cele două țări, fiind vizați toți cei 277 de deținuți aflați în arest după conflictul din estul Ucrainei, a declarat joi un oficial ucrainean, potrivit MEDIAFAX.

Potrivitul oficialului ucrainean, Roman Bezsmertnyi, Kievul așteaptă un schimb între cei 208 deținuți ruși care își ispășesc pedepsele în închisorile ucrainene și cei 68 de ucraineni arestați în Rusia.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

”Cel mai important - s-a ajuns la un acord privind începerea procedurii de schimb a prizonierilor de război, deținuți ilegal, persoane condamnate în raportul de 208 la 69”, a declarat acesta.

Roman Bezsmertnyi reprezintă Ucraina în grupul de lucru pe probleme politice din cadrul Grupului de Contact Trilateral, un organism care are scopul de a găsi o soluție pe cale diplomatică a conflictului din estul Ucrainei.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

Acordul a fost încheiat în capitala statului Belarus, Minsk, în urma discuțiilor din grupul trilateral, ai cărui membri sunt Rusai și Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa, un mecanism de securitate european însărcinat cu monitorizarea acordului de încetare a focului în estul Ucrainei.

Bezsmertnyi nu a anunțat care va fi data exactă de efectuare a schimbului, dar a afirmat că procedurile pregătitoare ar putea dura câteva luni.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

Vadim Pristaiko, un oficial prezidențial și nominalizat pentru postul de ministru de Externe al Ucrainei, a declarat săptămâna aceasta că Ucraina și Rusisa au decis că acest schimb ar putea avea loc în următoarele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.