Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina ia în calcul conectarea la rețea a 20-25 de stații de gaz

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

NPC Ukrenergo a determinat punctele optime de conectare la rețeaua electrică a stațiilor de gaz din Ucraina, în legătură cu care pot fi implementate 20-25 de proiecte, afirmă membrul consiliului de administrație, director pentru exploatarea și dezvoltarea rețelei Ukrenergo, OleksiyBrekht, informează interfax.com.ua.

"Suntem implicați în acest proces, am determinat punctele optime de circulație și necesitatea unor astfel de stații. Acum se discută problema înființării sau implementării a aproximativ 20-25 de astfel de proiecte", a declarat Brekht reporterilor la una dintre stațiile Ukrenergo.

Potrivit acestuia, compania a propus acum locuri de instalare specifice care vor îndeplini o serie de criterii - fiabilitatea aprovizionării, asigurarea infrastructurii critice, utilizarea optimă a acestor capacități, ținând cont de nevoile sistemului energetic al Ucrainei.

În același timp, Brekht a precizat că societatea nu a primit încă cereri de conectare a unor astfel de instalații, dar a sugerat că "în următoarele săptămâni acest proces se va dezvolta ca o avalanșă". "Suntem pregătiți pentru acest lucru", a asigurat membrul consiliului de administrație al Ukrenergo.

El a precizat că astfel de instalații, desigur, nu vor fi conectate la substația de 750 kV sau 330 kV, dar au fost pregătite toate informațiile necesare pentru acele instalații unde pot fi conectate. "Am informat cu toții Ministerul Energiei și se lucrează la aceste aspecte, inclusiv cu partenerii internaționali care sunt gata să furnizeze astfel de echipamente", a spus directorul pentru exploatarea și dezvoltarea rețelelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.