Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina îi acuză pe militarii ruși care s-au retras din Herson că au furat obiecte de artă

Sky News
retragere rusia Herson

Trupele rusești care s-au retras din Herson au luat opere de artă de la instituții culturale din regiune, dar și obiecte sanitare, pe care le-au transferat în teritoriile ocupate de Rusia, a anunțat sâmbătă armata ucraineană, potrivit CNN.

„Potrivit informațiilor noastre, rușii au luat bunuri de la Muzeul de Artă din Herson care poartă numele (pictorului ucrainean) Oleksiy Shovkunenko. Muzeul are, de asemenea, o filială în Nova Kakhovka", a declarat Centrul Național de Rezistență din Ucraina.

Printre colecțiile din fondul muzeului se numără icoane din secolul al XVII-lea până la începutul secolului al XX-lea, artă ucraineană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea și lucrări ale unor artiști moderni, a precizat NRC.

„În total, aproape 15.000 de piese de artă au fost scoase din fondul muzeului și din alte instituții culturale din regiunea Herson. Dar nu numai valorile culturale au fost luate de ocupanți. Rușii, conform tradiției, au furat obiecte sanitare, inclusiv toalete și aparate de uz casnic", a precizat NRC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.