Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina îl critică pe Papa Francisc pentru că a descris-o pe Daria Dughina drept victimă 'nevinovată'

vatican

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că acesta a spus că Daria Dughina, fiica scriitorului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, asasinată sâmbătă la Moscova, este o victimă nevinovată a războiului, relatează Reuters.

''Nevinovaţii plătesc pentru război'', afirmase mai devreme miercuri Papa Francisc în timpul audienţei generale săptămânale de la Vatican, menţionând-o apoi pe ''sărmana fată aruncată în aer de o bombă pusă sub scaunul maşinii la Moscova''.

Reacţionând într-un mesaj pe Twitter, ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andrei Iuraş, a descris cuvintele Papei Francisc referitoare la Daria Dughina drept ''dezamăgitoare''.

''Cum este posibil să-l menţionezi pe vreunul dintre ideologii imperialismului (rusesc) drept victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi'', a scris ambasadorul ucrainean.

Papa Francisc a descris de asemenea războiul ruso-ucrainean drept o ''nebunie'', adăugând că au fost ucişi atât copii ucraineni cât şi ruşi, iar mulţi alţi copii au rămas orfani şi ''orfanii nu au naţionalitate''.

Criticând şi această remarcă a suveranului pontif, ambasadorul Ucrainei a susţinut că ''nu se poate vorbi în aceiaşi termeni despre agresor şi victimă, violator şi violat''.

Vaticanul nu a comentat deocamdată această reacţie a diplomatului ucrainean, dar ea riscă să scadă şi mai mult şansele unei vizite a suveranului pontif la Kiev înainte ca acesta să sosească în Kazahstan într-o vizită stabilită pentru data de 13 septembrie, unde Papa Francisc s-ar putea întâlni şi cu patriarhul rus Kirill.

Este un lucru foarte neobişnuit ca ambasadorii acreditaţi la Vatican să-l critice public pe suveranul pontif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.