Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina îl umilește subtil pe Recep Tayyip Erdoğan: omul solicitat de Kiev pentru negocieri cu Moscova

alephnews.ro
Recep Erdogan

Mihailo Podoliak, consilier al șefului Cancelariei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că noul premier israelian, Benjamin Netanyahu, ar putea deveni un mediator eficient între Rusia și Ucraina, informează Rador.

Într-un interviu acordat postului de televiziune i24news TV, Podoliak a specificat că Netanyahu înțelege perfect ce înseamnă ''războaiele moderne'' și în ce constă esența medierii în astfel de condiții. În opinia lui Mihailo Podoliak, negocierile ''cu participarea mediatorilor'' pot fi demarate, după încetarea focului și ''retragerea trupelor ruse'' de pe teritoriul Ucrainei.

Joi, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Volodimir Zelenski, s-a oferit să medieze soluţionarea conflictului dintre Kiev și Moscova. Liderul turc a discutat telefonic și cu omologul său rus, Vladimir Putin. Moscova a anunțat că este pregătită pentru un dialog deschis cu Ucraina, dar cu condiția ca Kievul să îndeplinească cerințele formulate de Moscova şi să țină cont de ''noile realități teritoriale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.