Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară

vaticannews
Alimentație și Agricultură palma

Ministerul Agriculturii din Ucraina a revizuit în creştere estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară, dar nu a dat niciun motiv pentru noile previziuni, transmite Reuters.

Aproximativ 13,4 milioane de hectare de porumb, cereale, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui ar putea fi însămânţate anul acesta, cu 3,5 milioane de hectare mai puţin decât în 2021, se arată în raportul Ministerului Agriculturii.

Estimarea este semnificativ mai ridicată decât cea prezentată în martie de Roman Leshchenko, pe atunci ministrul Agriculturii, care declara pentru Reuters că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu un nivel estimat la 15 milioane de hectare înaintea invaziei, potrivit Agerpres.

Fermierii au început deja să însămânţeze grâul de primăvară, orzul, mazărea, floarea soarelui, rapiţa, sfecla de zahăr şi boabe de soia, a informat Ministerul Agriculturii.

În sezonul 2020/2021, Ucraina a fost al patrulea exportator global de grâu, majoritatea cerealelor fiind transportate prin porturile de la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.