Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina începe războiul cu corupția din Apărare: Măsuri de ultimă oră după demiterile pentru sifonare de bani

odessa-journal.com
Oleksi Reznikov

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a anunţat miercuri schimbări la departamentul anticorupţie şi introducerea unui mecanism de control public după scandalul de corupţie din ministerul său, transmite EFE. Într-un mesaj postat pe Facebook, preluat de Ukrainska Pravda, Reznikov a declarat că, în materie de prevenţie şi luptă împotriva corupţiei, se acţionează în prezent în două direcţii. Prima constă într-o schimbare la direcţia anticorupţie din cadrul Ministerului Apărării, pentru care se caută personal.

''A doua: creăm un mecanism public anticorupţie şi suntem deschişi cooperării'', a spus Reznikov.

Centrul de Luptă Anticorupţie a informat la rândul său că a fost invitat de Ministerul Apărării de la Kiev să facă parte dintr-un ''grup de lucru pentru a aborda chestiunile legate de crearea unui consiliu public anticorupţie'', la care centrul menţionat a decis totuşi să nu participe.

''Ne pare rău, dar nu avem încredere în conducerea ministerului pentru a merge să activăm într-un grup de lucru cu atribuţii şi obiective puţin clare'', a transmis Centrul de Luptă Anticorupţie. O serie de scandaluri de corupţie au zdruncinat, între altele, Ministerul Apărării, după acuzaţii potrivit cărora ministerul a semnat contracte de aprovizionare a armatei cu alimente la preţuri de două-trei ori mai ridicate decât cele de pe piaţă. Oleksii Reznikov nu a fost acuzat personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.