Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina interzice intrarea pe teritoriul său a actorului Gerard Depardieu

gerard depardieu

Autorităţile de la Kiev au interzis intrarea pe teritoriul ţării, pe o perioadă de cinci ani, a actorului Gerard Depardieu, considerat în Ucraina o 'ameninţare la adresa securităţii naţionale', a anunţat marţi Serviciul de Securitate ucrainean (SBU). 

''SBU a luat decizia de a interzice intrarea lui Depardieu (în Ucraina) pe o perioadă de cinci ani', a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor ucrainene, Elena Ghitlianskaia, potrivit Interfax. 

Reprezentanta SBU a precizat că documentele legate de această decizie au fost transmise Serviciului ucrainean al Frontierei de Stat pentru a fi introduse în baza de date. 

Numele actorului francez, devenit cetăţean rus în 2013, a fost inclus recent pe lista ucraineană a personalităţilor culturale care pot ameninţa securitatea Ucrainei. Lista cuprinde peste 500 de nume, între care cel al cineastului sârb Emir Kusturica, al regizorului american Oliver Stone sau cel al actorului american Steven Seagal. 

Presa franceză scria deja de săptămâna trecută că Depardieu a fost inclus pe lista neagră a Ucrainei, actorul plătind astfel pentru afirmaţiile făcute la un festival de film din Letonia, în 2014. 'Iubesc Rusia şi Ucraina, care face parte din Rusia', a spus el atunci. 

Tot presa franceză scria că o consecinţă a acestei măsuri este faptul că ucrainenii nu vor mai putea vedea un film cu Depardieu, dar Ministerul Culturii de la Kiev a precizat că peliculele cu actorul francez nu vor fi interzise în Ucraina.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.