Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina l-ar putea ARESTA pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili: Cerere OFICIALĂ de la Tbilisi

Saakaşvili

Georgia i-a cerut Kievului să-l aresteze şi să-l extrădeze pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, deposedat recent de cetăţenia sa ucraineană, dar care intenţionează să încerce să intre în Ucraina duminică, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, citat de AFP.

''Ucraina a primit o cerere de căutare, arestare şi extrădare a lui Mihail Saakaşvili'', a declarat adjunctul ministrului ucrainean de justiţie, Serghei Petuhov. ''Parchetul general georgian i-a oferit garanţii'' Kievului că nu va recurge la persecuţii politice în cazul lui Saakaşvili, a adăugat Petuhov.

Citește și: Toți utilizatorii români de Facebook și WhatsApp sunt vizați! Nu trebuie să deschideți acest mesaj

Mihail Saakşvili este căutat de justiţia din ţara sa pentru ''abuz de putere'', acuzaţie despre care el afirmă că este motivată de interese politice, scrie agerpres.ro.

Saakaşvili, un reformator carismatic ajuns la putere în 2003, a condus Georgia timp de un deceniu, fiind criticat pentru stilul său autoritar şi mai ales pentru războiul dezastruos cu Rusia din 2008.

Citește și: EXCLUSIV! Absolut halucinant: ce afacere ar avea Erbașu cu Biserica Ortodoxă

După ce şi-a părăsit ţara, unde a căzut în dizgraţie, Saakaşvili (49 de ani) a mers în Ucraina, unde a obţinut cetăţenia şi unde a fost numit în mai 2015 guvernator al regiunii Odessa (sud). El a demisionat din acest post în noiembrie 2016, acuzându-l pe preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, că-i ''jefuieşte'' pe ucraineni. Poroşenko i-a retras în iulie 2017 cetăţenia ucraineană, făcându-l apatrid, deoarece Saakaşvili şi-a pierdut anterior şi cetăţenia georgiană.

Fostul preşedinte georgian, care se afla în SUA când i s-a retras cetăţenia ucraineană, a anunţat că este hotărât în orice caz să revină în Ucraina pe 10 septembrie, venind din Polonia.

Citește și: Andreea Bănică are un nou proiect! La ce post de televiziune o veți vedea din toamnă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.