Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lansează o nouă alertă din cauza centralei nucleare Zaporojie: 'Riscurile de scurgere a radiațiilor persistă'

Zaporojie centrală Ucraina

Centrala nucleară de la Zaporojie, care a fost avariată de bombardamentele rusești, începând de luni dimineață, 8 august, continuă să funcționeze cu riscul încălcării standardelor de radiații și securitate la incendiu, a declarat compania Energoatom. Centrala continuă să producă energie electrică pentru Ucraina.

Ca urmare a atacurilor ruseșto, una dintre cele trei unități de funcționare ale centralei este încă deconectată, transmite  Energoatom, relatează ZN.UA.. Potrivit companiei ucrainene producătoare de energie, atacul a avariat grav stația de azot-oxigen și clădirea auxiliară combinată. În ciuda încercărilor personalului de a stabiliza situația, riscurile de scurgere a hidrogenului și pulverizare a substanțelor radioactive rămân. Pericolul de incendiu este, de asemenea, ridicat. Trei senzori de monitorizare a radiațiilor au fost, de asemenea, avariați.

"Personalul ucrainean al centralei continuă să lucreze și să depună toate eforturile pentru a asigura securitatea nucleară și a radiațiilor, precum și pentru a elimina consecințele daunelor", a menționat Energoatom, subliniind că centrala continuă să funcționeze și să producă energie electrică pentru nevoile sistemului energetic din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.