Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lovește puternic Rusia: Hackerii au atacat supercalculatoarele care procesează date din satelit pentru armata rusă

facebook.com
internet hacker

Hackerii voluntari din Ucraina au atacat supercalculatoarele rusești care procesează date din satelit pentru armată rusă, potrivit Sky News.

Hackerii voluntari au efectuat un atac cibernetic împotriva supercalculatoarelor rusești care procesează date din satelit pentru armată, a anunțat agenția de informații militare ucrainene, GUR.

Agenția a transmis că atacul a distrus o bază de date care stochează informații în valoare de 7,9 milioane de lire sterline. Baza este utilizată de 50 de agenții guvernamentale ruse, inclusiv Ministerul Apărării și Ministerul de Interne.

Computerele se aflau la Centrul de Cercetare Științifică de Hidrometeorologie Spațială din Orientul Îndepărtat.

 

Consecințe devastatoare

„Consecințele sunt devastatoare. Lucrările supercomputerelor echipate cu centrul din Orientul Îndepărtat sunt paralizate și nu pot fi restabilite pe deplin. Zeci de companii strategice ale Federației Ruse, care lucrează pentru apărare și joacă un rol cheie în sprijinirea forțelor de ocupație ruse, vor rămâne fără informații și servicii de importanță critică pentru o lungă perioadă de timp”, a transmis GUR.

GUR susține că rușii nu pot restabili centrul având în vedere sancțiunile emise împotriva statului rus, evidențiind un dispozitiv în valoare de 275.000 de lire sterline care a devenit inoperabil în urma atacului cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.