Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, lovitură sub centură pentru Vladimir Putin: sancțiuni împotriva copiilor și rudelor liderului rus

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Consiliul de Securitate și Apărare Național de la Kiev a decis, vineri, să impună sancțiuni persoanelor implicate în declanșarea războiului împotriva Ucrainei sau în sprijinirea regimului condus de președintele rus, Vladimir Putin.

Potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean al Economiei, lista adoptată în acest sens de Consiliul de Securitate și Apărare Național din Ucraina include peste 3.600 de persoane fizice și juridice. Este vorba, în special, despre copiii și rudele lui Vladimir Putin și ai cercului său de persoane apropiate, reprezentanți ai autorităților regionale și centrale ruse, oligarhi ruşi și apropiaţii acestora, artiști și propagandiști, inclusiv cetățeni ai Ucrainei, informează Rador.

De asemenea, au fost sancţionaţi de către Kiev colaboraţioniştii care au trecut de partea ruşilor, înalții funcționari ai corporațiilor publice ruse, reprezentanții conducerii forțelor armate ruse, reprezentanţii aşa-ziselor guverne din republicile separatiste Doneţk şi Luhansk şi ai autorităților de ocupație din Crimeea, precum și liderii grupărilor armate ilegale care operează pe teritoriul ocupat al Ucrainei.

Au mai fost adoptate sancțiuni împotriva cetățenilor străini care au fost "observatori" internaționali la "referendumurile" organizate de Rusia în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei. De asemenea, au fost introduse sancțiuni ucrainene împotriva companiilor cheie, băncilor, întreprinderilor din industria de apărare, minerit, energie, comunicații, logistică și alte domenii importante din Federaţia Rusă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.