Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii anunță 'lupte grele': Ucraina a declanșat operațiuni contraofensive și în regiunea Zaporojie

Facebook
razboi

''Lupte grele'' erau în curs vineri dimineaţa devreme în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, a anunţat un responsabil al ocupaţiei ruse, Vladimir Rogov, într-un moment în care Kievul se declară pregătit să lanseze o contraofensivă de amploare, informează AFP, potrivit Agerpres.

"La ora actuală, lupte intense au reînceput în regiunea dintre Orehovo (Orihiv) şi Tokmak", la nivelul actualei linii a frontului dintre forţele ruse şi ucrainene", a anunţat Rogov pe Telegram.

El nu a oferit mai multe detalii, însă potrivit lui Aleksandr Sladkov, un corespondent al televiziunii publice ruse care are un canal pe Telegram urmărit de peste un milion de persoane, sunt implicate "artileriile" rusă şi ucraineană, trupele Kievului fiind în ofensivă, potrivit lui.

"Lupte lungi şi grele sunt în curs", a scris Sladkov pe Telegram, afirmând că "linia frontului este stabilă".

"Inamicul întreprinde eforturi incredibile, atacuri. În zadar. Ai noştri rezistă. Linia frontului este menţinută", a dat el asigurări, afirmaţii ce nu au putut fi verificate din sursă independentă în acest stadiu.

În buletinul său zilnic publicat vineri dimineaţa, armata ucraineană nu a informat despre aceste lupte.

"Adversarul rămâne în defensivă", s-a rezumat să scrie comandamentul ucrainean pe Facebook cu privire la frontul din regiunea Zaporojie.

Cu toate acestea, armata ucraineană susţine că a distrus patru rachete X-101/X-55 şi zece drone din totalul celor 20 de rachete trase de Rusia, ce vizau "instalaţii militare şi infrastructuri critice".

Cu o zi înainte, şeful grupului paramilitar rus Evgheni Prigojin a declarat că întrezăreşte în cele mai recente "acţiuni ofensive" confirmate de Kiev "începutul unei contraofensive" pe care armata ucraineană o anunţă de mai multe luni, pentru a recuceri teritoriile ocupate de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.