Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: mai mult de 1.600 de oameni au fost evacuați din zona centralei nucleare Zaporojie - oficial rus

Pinterest
Zaporojie nuclear

Aproximativ 1.679 de persoane, dintre care 660 de copii, au fost evacuate din zonele din apropierea centralei nucleare Zaporojie din estul Ucrainei, a declarat duminică seara un oficial instalat de Moscova în părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Zaporojie, anunță Rador.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a avertizat sâmbătă că situația din jurul centralei a devenit "potențial periculoasă", în timp ce oficialii instalați de Moscova au început să evacueze oamenii din zonele din apropiere.

Se așteaptă ca Ucraina să înceapă în curând o contraofensivă pentru a recuceri teritoriul deținut de Rusia, inclusiv în regiunea Zaporojie. "Persoanele evacuate au fost deja plasate în centrul de cazare temporară pentru locuitorii din teritoriile de pe linia frontului din regiunea Zaporojie din Berdiansk", a declarat Evgheni Baliţki, guvernatorul instalat de Rusia în partea controlată de Rusia a regiunii Zaporojie. Berdiansk este un oraș portuar din sud-estul Ucrainei, situat pe coasta Mării Azov, care a fost ocupat de Rusia încă din primele zile ale invaziei Moscovei asupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.