Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina negociază cu România pentru a-și exporta producția agricolă prin portul Constanța (ministru)

Fabricat in Romania
grau criza alimentara

Ucraina poartă discuții cu România pentru a-și expedia exporturile de produse agricole prin portul românesc Constanța de la Marea Neagră, în condițiile în care invazia Rusiei a blocat porturile ucrainene, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat, potrivit Reuters.

Vezi și: Medvedev anunță o nouă ordine financiară mondială: 'Abandonarea dolarului și a euro nu pare o perspectivă atât de fantastică'

Ucraina, unul dintre principalii exportatori mondiali de cereale și uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-și satisface nevoile alimentare timp de doi ani, dar va pierde 1,5 miliarde de dolari pe lună din exporturile agricole din cauza invaziei rusești, a precizat ministerul.

Noul ministru ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, a declarat sâmbătă că abilitatea țării sale de a exporta cereale se înrăutățește pe zi ce trece și se va îmbunătăți doar dacă războiul cu Rusia se va încheia.

Ucraina ar putea să nu producă suficiente recolte pentru a exporta dacă campaniile de semănat din acest an sunt perturbate de invazia Rusiei, a declarat pe 19 martie, consilierul prezidențial Oleh Ustenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.