Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina nu renunță la Crimeea: strategia gândită pentru a-și recăpăta teritoriul pierdut

stirileprotv.ro
ucraina crimeea

Ucraina a declarat că schimbă strategia pentru a-şi recupera Peninsula Crimeea, anexată ilegal de către președintele rus Vladimir Putin în martie 2014. Anunțul a fost făcut de către secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksii Danilov.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksii Danilov, a precizat, joi, că ţara sa va schimba strategia pentru a-şi recupera Peninsula Crimeea, anexată ilegal de către Moscova în martie 2014.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, a declarat că, având în vedere circumstanțele actuale în ceea ce privește eliberarea Crimeei, Ucraina nu poate fi ghidată de strategia pe care conducerea statului a adoptat-o ​​în 2021. Ulterior, oficialul de la Kiev și-a explicat cuvintele.

„Strategia pentru eliberarea Crimeei: a sosit momentul pentru o nouă formulă”, a transmis Danilov într-un scurt mesaj pe contul său de Twitter.

„Secvenţa pentru eliberarea (politico-diplomatică, militară, economică etc.) presupune o schimbare a priorităţilor”, a mai spus oficialul ucrainean de rang înalt, fără să detalieze natura acestor modificări.

În ce constă planul Kievului

La 2 martie, Danilov a indicat că Ucraina își va schimba strategia pentru viitoarea eliberare a Crimeei. Mai târziu, acesta și-a explicat declarația.

„La 24 martie 2021, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a emis Decretul nr. 17 privind Strategia de dezocupare a Republicii Autonome Crimeea și Sevastopol. Și propunerea inițială a fost de a rezolva această problemă prin mijloace politice și diplomatice.

Totuși, având în vedere circumstanțele care se întâmplă astăzi în țara noastră, trebuie să luăm în considerare această strategie, să facem modificările corespunzătoare, să votăm aceste modificări în cadrul unei ședințe a Consiliului Național de Securitate, iar după aceea, președintele trebuie să emită un nou decret sau să aducă modificări strategiei adoptate”, a punctat el.

Oleksii Danilov a remarcat că nu există „nimic conspirativ” în declarația sa, iar conducerea țării lucrează cu documente relevante pentru a se asigura că acestea corespund intereselor Ucrainei și ale cetățenilor săi, notează Ukrainska Pravda.

Recuperarea peninsulei strategice, obiectivul major al lui Zelenski

La 27 februarie 2014, militari ruși fără însemne au preluat controlul asupra Consiliului Suprem şi a guvernului Crimeei. Cu șapte zile înainte de asaltul împotriva instituțiilor din peninsula ucraineană, Rusia a început să transfere pe coasta de nord a Mării Negre trupe şi echipamente suplimentare, precum şi forţe paramilitare. Însă, conform prevederilor unui acord cu Ucraina, Moscova avea deja baze militare în această zonă, scrie playtech.ro.

Recuperarea peninsulei strategice este unul dintre obiectivele pe care şi le-a stabilit administraţia lui Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean este ferm convins că pacea va putea fi restabilită doar cu recuperarea Crimeei de către Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.