Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina pare că a găsit 'câlcâiul lui Ahile' al Rusiei: zona în care se planifică atacurile

The Times
ucraina rusia invazie tanc

Războiul dintre Rusia și Ucraina se transformă într-unul de uzură, dar un element ar putea duce la slăbirea puternică a Rusiei. Tacticienii ucraineni consideră că Rusia are ”călcâiul lui Ahile” în zona industriei energetice, tocmai de aceea Ucraina planifică atacuri masive.

Acest "punct slab", sau "călcâiul lui Ahile" al lui Putin, a fost exploatat în mod spectaculos de Ucraina, care a lansat atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice rusești. Un eveniment notabil a fost lovitura asupra unei rafinării de petrol în sudul Rusiei la începutul zilei de 25 ianuarie 2024, declanșând un incendiu și evidențiind o nouă tactică în războiul în curs.

Aceste atacuri recente, îndreptate împotriva industriei vitale și vulnerabile a petrolului și gazelor a Rusiei, reprezintă o încercare clară din partea Ucrainei de a extinde războiul pe teritoriul Rusiei. De la începutul anului 2024, Ucraina a efectuat lovituri cu drone îndreptate spre infrastructura energetică rusă, inclusiv primele atacuri de succes în apropierea Sankt Petersburg, la aproape o mie de kilometri de granița ucraineană.

Ucraina provoacă daune în Rusia

Incidentul recent, unde dronele ucrainene au forțat temporar oprirea unor operațiuni la terminalul de export de combustibil Ust-Luga din Golful Finlandei, a subliniat vulnerabilitatea Rusiei la aceste atacuri. Această campanie continuă de atacuri cu drone are un scop strategic: să perturbe operațiunile logistice ale forțelor de invazie ale lui Putin și să diminueze mobilitatea armatei ruse în Ucraina. Pe lângă impactul militar, Ucraina vizează și un impact economic dureros asupra regimului Putin, având în vedere dependența puternică a Rusiei de sectorul energetic. Această strategie urmărește să producă consecințe economice semnificative, afectând grav economia Rusiei și aducând daune considerabile regimului lui Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.