Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina pare să fi ajuns la fundul sacului - Decizia Kievului cu privire la plata ratelor și dobânzilor

tv8.md
hrivne hrivna

Ucraina intenţionează să amâne rambursarea ratelor dobânzilor şi a bondurilor sale în euro timp de 24 de luni, începând de la 1 august, conform unei Hotărâri de Guvern publicată miercuri, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Executivul de la Kiev, care încearcă să facă faţă efectelor invaziei Rusiei din 24 februarie, a dat instrucţiuni Ministerului de Finanţe să negocieze cu creditorii amânarea plăţilor şi a promis dobânzi suplimentare la plăţile amânate.

Ucraina deţine câteva emisiuni de eurobonduri, în valoare de 19,5 miliarde de dolari, cu scadenţa în 2022-2033, care ar urma să fi amânate până în 2024-2035.

În septembrie, Ucraina are de plată un nivel record al datoriei externe - aproape 57 miliarde de hrivne (1,93 miliarde de dolari) - iar veniturile la bugetul statului acoperă doar o treime din necesităţile de finanţare ale ţării.

Tymofiy Mylovanov, consilier al Cabinetului preşedintelui ucrainean, a cerut partenerilor externi să-şi majoreze sprijinul financiar acordat Ucrainei pentru a ajuta ţara să nu se confrunte cu o criză, în situaţia în care cheltuielile au urcat semnificativ din cauza războiului, iar veniturile au scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.