Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina primește 5.600 de tone de ajutor energetic din 30 de țări ale lumii - Herman Haluschenko, ministrul Energiei

sustainbluefuture
energie nucleara

Ucraina, sub coordonarea Ministerului Energiei, a primit 450 de încărcături de ajutor umanitar cu echipamente energetice cu o greutate totală de peste 5.650 de tone în anul care a trecut de la începutul invaziei complete a Rusiei, afirmă ministrul Energiei, Herman Haluschenko, scrie interfax.com.ua.

"Printre echipamentele pe care le-a primit Ucraina se numără peste 1.700 de generatoare, aproximativ o mie de transformatoare, cazane mobile de gaz, echipamente speciale, echipamente de înaltă tensiune pentru repararea liniilor electrice, un laborator mobil de cabluri și o mulțime de materiale", este citat marți ministrul Energiei pe canalul Telegram al ministerului.

Ministrul a precizat că, datorită acestei asistențe, Ucraina a reușit să reia funcționarea unui număr mare de instalații de infrastructură energetică, lansate de ruși cu rachete, drone și artilerie.

Țările care oferă asistență

În raport se precizează că peste 30 de țări au oferit asistență: Austria, Marea Britanie, Polonia, Suedia, Germania, Italia, Franța, Letonia, Belgia, Danemarca, Spania, Finlanda, Lituania, Estonia, Irlanda, Norvegia, Macedonia de Nord, Elveția, Ungaria, Moldova, Slovacia, Croația, Slovenia, Olanda, Cehia, precum și Azerbaidjan, Japonia, Republica Coreea, Canada și Statele Unite.

După cum s-a raportat, Fondul de sprijin energetic al Ucrainei, înființat de Secretariatul Comunității Energiei în aprilie 2022, a primit 144,366 milioane de euro la 1 februarie 2023.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.