Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina primește muniție: Statele Unite trimit un nou pachet de asistenţă militară armatei lui Zelenski, pentru a sparge liniile ruse de apărare

asia-news.com
munitie

Administraţia de la Washington a anunţat, miercuri seară, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari, informează postul de televiziune CNN,citat de Mediafax.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a anunţat, porivit agenţiei Reuters, că noul pachet de asistenţă include muniţie şi echipamente militare suplimentare.

"Ne vom concentra pe muniţie şi capabilităţi de dispersare, pentru a ajuta Ucraina să spargă liniile ruse de apărare", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Ajutor cât timp va fi necesar

"Noul pachet de asistenţă va ajuta Ucraina să continue să se apere în mod curajos de războiul brutal, neprovocat şi nejustificat al Rusiei. Rusia ar putea opri chiar astăzi războiul. Până când Rusia va face acest lucru, Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri rămân uniţi cu Ucraina, cât timp va fi necesar", a declarat, la rândul său, secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

Noul pachet de asistenţă militară include muniţie pentru instalaţiile mobile de artilerie HIMARS, sisteme Howitzer, obuze de artilerie, obuze de mortieră, rachete teleghidate, sisteme anti-blindaj, muniţie pentru demolări şi arme uşoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.