Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina pune sub acuzare doi comandați de rang înalt din Rusia: sunt acuzați de atacarea civililor

Kobylash

Autoritățile ucrainene au pus sub acuzare, pentru prima dată, doi comandanți militari ruși de rang înalt de infracțiuni privind atacarea civililor ucraineni, relatează CNN.

Colonelul-general Serhii Kobylash, comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerospațiale Ruse, și amiralul Igor Osipov, fostul comandant al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, au fost inculpați în contumacie, informează Mediafax.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat marți că a "adunat o bază de probe de înaltă calitate împotriva a doi reprezentanți ai înaltului comandament rus, care sunt responsabili de atacarea unor instalații civile din Ucraina".

SBU a precizat că Kobylash și Osipov au fost acuzați în temeiul a două secțiuni din codul penal ucrainean: prima pentru "planificarea, pregătirea, declanșarea și desfășurarea unui război agresiv", iar a doua pentru "invadarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei".

În cazul în care vor fi capturați și condamnați, cei doi ar putea fi condamnați la închisoare pe viață, a precizat SBU.
"În timpul anchetei, anchetatorii SBU au constatat că, de la începutul invaziei la scară largă, Serhii Kobylash a urmat instrucțiunile conducerii militare și politice de vârf a Rusiei de a distruge orașele ucrainene", a declarat SBU.

"La ordinele sale, invadatorii ruși efectuează atacuri masive cu rachete asupra clădirilor rezidențiale, spitalelor și infrastructurii critice din diferite regiuni ale Ucrainei".

SBU l-a acuzat pe Igor Osipov că a ordonat "atacuri sistematice cu rachete din Marea Neagră asupra așezărilor ucrainene dens populate".

Ministerul rus al Apărării nu a reacționat la aceste acuzații, iar CNN nu a reușit să ia legătura direct cu acuzații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.