Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, reacție la decizia Rusiei de suspendare a acordului privind cerealele: 'Nu vor obține nimic cu ultimatumuri infantile'

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Șeful biroului președintelui ucrainean, Andrei Iermak, a reacționat la declarația Rusiei privind încetarea acordului privind exportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

„Primitivismul șantajului rusesc în toate. Șantaj nuclear, energie, alimente...

Ficțiuni despre "bomba murdară" de care râde întreaga lume.

Atacuri teroriste fictive asupra propriilor instalații...

Totul este prea primitiv și previzibil.

Agonia criminalilor care nu pot înțelege că nu vor obține nimic cu ultimatumuri infantile. Și că timpul lor se apropie de sfârșit”, scrie Iermak pe canalul său de Telegram.

Și ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a reacționat la anunțul rușilor.

„Am avertizat cu privire la planurile Rusiei de a perturba inițiativa privind cerealele din Marea Neagră. Acum, sub un pretext îndepărtat, Moscova blochează coridorul de cereale care asigură securitatea alimentară a milioane de oameni. Fac apel la toate statele să ceară Federației Ruse să oprească Jocurile Foamei și să revină la obligațiile lor”, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitri Kuleba.

CONTEXT

Rusia anunţă sâmbătă că îşi suspendă participarea la Acordurile de la Istanbul, care asigură o continuare a exporturilor de cereale ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, în urma unui atac cu drone care a vizat sâmbătă nave ruseşti în Crimeea.

”Având în vedere actul terorist al regimului de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva unor nave ale Flotei ruse la Marea Neagră şi a unor nave civile mplicate în securitatea culoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la punerea în aplicare a acordului privind exporturile de produse agricole prin porturi ucrainene”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.