Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina reacționează violent, după ce nemții 'au îndrăznit' să rostească cuvântul pace : este cinism!

www.twitter.com
germania

Ambasadorul Ucrainei în Germania a criticat aspru, duminică, apelul la negocieri de pace cu Rusia lansat de membri proeminenţi ai partidului cancelarului federal german Olaf Scholz, Partidul Social Democrat (SPD), şi ai mişcării laburiste din această ţară, informează dpa.

Oleksii Makeiev s-a referit la apelul intitulat "Faceţi Pace!" care să apară pe fluturaşi ce urmează a fi distribuiţi la tradiţionalul Marş de Paşti al mişcării anti-război din Germania, marş ce va avea loc anul acesta pe 10 aprilie, în lunea Paştelui.

"Acest apel la pace nu este o glumă de 1 aprilie. Este cinism pur faţă de numeroasele victime ale agresiunii ruse", a denunţat Makeiev.

Potrivit ambasadorului ucrainean, acest apel are un singur scop: să ascundă crimele ruse şi responsabilitatea guvernului rus. Reţeta Ucrainei pentru pace este alta: "Putin, retrage-ţi trupele de pe întreg teritoriul ucrainean!", a subliniat Makeiev.

Franța a inițiat demersurile de pace



Apelul la pace a fost iniţiat de membri proeminenţi ai SPD din generaţia mai veche, alături de foşti lideri laburişti. El îl îndeamnă pe cancelarul federal Scholz să se ralieze Franţei în apelul adresat unor ţări, printre care Brazilia, China, India şi Indonezia, de a media un armistiţiu între Ucraina şi Rusia.

"Acesta ar fi un pas necesar pentru a pune capăt omuciderilor şi pentru a găsi oportunităţi de pace. Numai atunci va putea fi deschisă calea spre o ordine de securitate comună pentru Europa", se spune în acest apel.

Tradiţia Marşului de Paşti din Germania pleacă de la începutul anilor 1960. Multă vreme acest marş a exprimat în primul rând opoziţia faţă de armele nucleare. Marşurile din principalele oraşe ale Germaniei atrag sprijinul politicienilor de stânga şi al mişcării laburiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.