Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a invocat trei motive pentru care nu vrea negocieri cu Rusia: 'Războiul trebuie să ajungă la singurul sfârșit posibil. Nimic altceva'

The Leaflet
ucraina razboi

Nu are rost să se poarte negocieri sau să se întâlnească președintele Volodimir Zelenski cu omologul rus Vladimir Putin, a precizat consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mykhailo Podolyak, într-un comentariu adresat publicației Pravda.

"Pe scurt, nu există absolut niciun sens în procesul de negociere ca atare și într-o întâlnire personală a președinților.

În primul rând, Federația Rusă încă mai crede că are suficiente resurse pentru a înregistra unele rezultate.

În al doilea rând, orice întâlnire de astăzi este exclusiv un joc de istorie tradițională rusă: fixăm status quo-ul, dansăm "jocurile false de la Minsk" și începem o nouă etapă de escaladare. O pauză operațională și multe altele.

Și în al treilea rând, Rusia trebuie să răspundă pentru crime la scară largă și să nu se ascundă în spatele impunității. Prin urmare, războiul trebuie să ajungă la singurul sfârșit posibil. Nimic altceva", a explicat Podolyak, relatează publicația Unian.

Potrivit acestuia, de aceea, acum subiectul unei întâlniri bilaterale nu se află pe ordinea de zi. "Mai mult decât atât, nu suntem deloc interesați de întâlniri de dragul întâlnirilor sau de același banal "scenariu" rusesc de negociere. Suntem interesați de eliberarea teritoriilor ocupate, de înfrângeri tactice semnificative ale Federației Ruse, de procese juridice obligatorii la scară largă. Orice altceva este un derivat al acestui lucru", a spus Podolyak.

Totodată, el a subliniat că întâlnirea președinților este posibilă dacă este precedată de o retragere completă a trupelor ruse, iar subiectul conversației va fi "o discuție despre viața postbelică, inclusiv volumul despăgubirilor, despăgubirile pentru pierderi și extrădarea infractorilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.