Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina refuză un acord Minsk III

shutterstock.com
Donbas Ucraina

Negociatorul şef al Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat miercuri, pe Telegram, că predarea de teritorii, cetățeni sau suveranități în fața invadatorului rus este imposibilă și cu siguranță nu va exista un acord „Minsk III”.

„Rusia își consumă o mulțime de resurse pentru a convinge lumea că rușii au dreptul să ucidă ucraineni și nu au de ce să fie pedepsiți pentru asta. Lobbyiștii pro-ruși din Europa încep să ridice capul. Niște voci politice ne oferă o nouă agendă: o încetare a focului, un conflict înghețat și predarea unor teritorii pentru pace. În ochii unor occidentali putem citi literal: 'Vrem să ne întoarcem la vechiul mod de viață dinainte de război. Acceptați ;i voi niște compromisuri'.

Ca să nu existe ambiguitate. Ucraina nu va lua parte la această discuție. Nu facem comerț cu cetățenii noștri, teritoriile sau suveranitatea. Aceasta este o linie roșie clară. Societatea ucraineană a plătit un preț groaznic și nu va permite nimănui să facă nici măcar un pas în această direcție - niciun guvern și nicio țară. Orice indiciu în acest sens de la oricare partener va primi un răspuns bazat pe principii. Nu poate fi vorba de înghețarea conflictului”, a spus Podoliak.

Acesta a menționat că orice înghețare a conflictului nu va face decât să amâne războiul și să dea timp Rusiei să reia un conflict și mai sângeros și mai bine pregătit, pentru că va învăța din greșeli și vor avea militanți cu experiența războiului de astăzi. În acest sens, Podoliak a spus că cele două acorduri de la Minsk în care s-a stabilit încetarea focului în Donbas, au reprezentat o greșeală pe care Ucraina nu o va mai repeta.

„Am învățat și din greșeli: Ucraina a tras concluzii din acordurile de la Minsk și, prin urmare, nu va participa la Minsk III”, a adăugat consilierul liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.