Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: Reporteri fără Frontiere denunţă un proiect de lege 'draconic' asupra mass-media

Reporters sans frontières logo
 

'Reporteri fără Frontiere denunţă cu fermitate restricţiile activităţii mass-media prevăzute' de text, a anunţat organizaţia într-un comunicat. 

'Adoptarea definitivă a acestui proiect de lege ar reprezenta un recul major pentru libertatea de informare' în Ucraina, a declarat Johann Bihr, responsabil RSF al biroului Europa de Est şi Asia Centrală, citat în comunicat. 

'El conferă /autorităţilor/ puterea exorbitantă de a ordona cenzura cea mai largă, pe criterii extrem de vagi, şi fără nicio protecţie', a adăugat el. 

Proiectul de lege ar permite Consiliului de securitate naţională şi apărare al Ucrainei, sub controlul preşedintelui Petro Poroşenko, să interzică difuzarea de mass-media locale sau internaţionale, fie că este vorba de ziare, site-uri, posturi de radio sau de televiziune. 

Deputaţii au adoptat proiectul marţi în primă lectură şi urmează să examineze din nou textul joi. 

Ucraina şi Rusia s-au angajat de la începutul crizei şi conflictului dintre forţele loialiste şi rebelii proruşi într-un război de propagandă intensă, dublat în intensitate după prăbuşirea zborului MH17 în iulie. 

Jurnaliştii plătesc un tribut greu în conflictul din Ucraina, cu trei jurnalişti ruşi ucişi în iunie şi un fotograf italian decedat cu asistentul său rus la sfârşitul lunii mai. 

Rusia a deschis o anchetă marţi asupra 'răpirii' unui jurnalist în Ucraina al agenţiei ruse de presă Ria Novosti, care nu a mai dat niciun semn de viaţă de o săptămână, probabil arestat de autorităţile ucrainene.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.