Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina riscă să fie blocată: De teamă să nu rămână fără avioane în caz de război, o companie le-a mutat în alte țări

aeroport kiev

Compania aeriană Ukraine International Airlines (UIA) şi-a relocat unele avioane în afara ţării, după ce SUA au avertizat cu privire la o eventuală declanşare iminentă a unui război în Ucraina, relatează luni dpa.

Operatorul aerian a primit un mesaj oficial despre încetarea asigurării aeronavelor pentru zborurile din spaţiul aerian al Ucrainei, se menţionează pe site-ul companiei, scrie agerpres.ro.

Cinci avioane au fost trimise în Spania. Încă două avioane vor fi duse la Belgrad, în Serbia, pentru "mentenanţă tehnică programată". În total, compania are 25 de aeronave.

Cu o zi înainte, guvernul de la Kiev oferise echivalentul a 590 de milioane de dolari drept garanţii aeronautice.

Anterior, compania aeriană olandeză KLM suspendase complet zborurile către Ucraina. Compania ucraineană SkyUp a fost nevoită să devieze la Chişinău, în Republica Moldova, un zbor de la Madeira, din cauza aceleiaşi probleme de asigurare. Pasagerii au fost transportaţi ulterior la Kiev cu autocarul.

Avioanele companiei germane Lufthansa, pe de altă parte, continuă să zboare în spaţiul aerian ucrainean pentru moment. La solicitarea dpa, un purtător de cuvânt al companiei a explicat că aceasta dispune de o asigurare adecvată. "Dacă nu ar exista asigurare, nici noi nu am zbura", a spus el.

De mai multe săptămâni, SUA, dar şi alte ţări avertizează împotriva unei presupuse invazii iminente a Rusiei în Ucraina, invocând o prezenţă sporită a trupelor ruse în apropierea frontierei ucrainene.

Kremlinul respinge în mod regulat acuzaţiile că ar intenţiona să invadeze ţara vecină. Nici Kievul nu consideră mişcările trupelor ruse de la frontiera ucraineană drept pregătiri suficiente pentru un atac, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.