Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia încă nu reușește să stăpânească spațiul aerian ucrainean. Aviația rusă e foarte vulnerabilă sistemelor cu rază scurtă de acțiune (serviciile britanice)

news.yahoo.com
avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice

Serviciile militare de informaţii britanice au transmis sâmbătă că apărarea aeriană a Ucrainei continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru aeronavele ruseşti, în pofida eforturilor continue ale ”forţelor invadatoare” de a reduce apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Vezi și: Anunț oficial: Rusia a acceptat propunerile Ucrainei de încetare a războiului - Urmează întâlnirea Vladimir Putin - Volodimir Zelenski, în Turcia

„Ucraina continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru operaţiunile aeriene şi cu rachete ruseşti. Drept urmare, aeronavele ruseşti sunt încă vulnerabile la sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă şi medie de acţiune”, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD).

Rusia nu a reuşit să obţină controlul spaţiului aerian din cauza incapacităţii sale de a găsi şi distruge sistemele de apărare aeriană ucraineană, a spus ministerul. Astfel, această incapacitate a afectat în mod semnificativ „capacitatea Rusiei de a sprijini înaintarea forţelor sale terestre pe mai multe fronturi”, potrivit MOD.

Ministerul a mai raportat că a existat o activitate aeriană semnificativă a Rusiei către sud-estul Ucrainei, „probabil ca urmare a concentrării operaţiunilor militare ale Rusiei în această zonă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.