Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina s-a lovit de un refuz șocant de puternic. Israelul este vehement: 'Vreau să fie clar că noi nu vom vinde arme Ucrainei'

stirileprotv.ro
ucraina israel

Israelul a menţinut tăcerea de la începutul, acum aproape opt luni, asupra invaziei ruse în Ucraina, pentru a nu compromite relaţiile sale cu Moscova. Publictia La Libre Belgique, citată de RADOR, spune ca Israelul exclude să livreze arme Ucrainei, în ciuda atacurilor ruseşti care utilizează drone de luptă israeliene.

"Vreau să fie clar că noi nu vom vinde arme Ucrainei", a spus ministrul apărării, Benny Gantz, marţi seara, la radio Kol Chai.  Gantz a insistat pe faptul că Israelul nu furnizează decât un ajutor medical şi umanitar şi că lucrurile vor rămâne aşa.  Tot el a mai declarat: "Eu sunt ministrul apărării şi sunt răspunzător de exportul de arme israeliene", a explicat el.

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a anunţat marţi că va solicita Israelului livrarea de sisteme de apărare antiaeriană. "Dacă politica Israelului este realmente să se opună sistematic acţiunilor distructive ale Iranului, în situaţia în care e vremea ca ţara să ia partea Ucrainei", a declarat el.  Potrivit Kievului, atacurile cu drone şi rachete au făcut peste 70 de morţi în ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.