Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina sancționează Belarusul: Kievul confiscă activele companiei BNK, principalul furnizor de produse petroliere

Reddit
petrol burse

Activele companiei de combustibil din Belarus (BNK) din Ucraina au fost confiscate de autoritățile de la Kiev. Valoarea lor se ridică la aproximativ 683 de mii de dolari. Această companie, potrivit informațiilor Nexta, a fost principalul furnizor de produse petroliere din Belarus în Ucraina. Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că compania are legătură directă cu finanțarea agresiunii ruse.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a informat despre această acțiune pe Telegram, relatează Ukrinform.

„Oamenii legii investighează activitățile unui grup de societăți care au asigurat funcționarea entităților comerciale controlate în vederea desfășurării unor activități ilegale care vizează, în special, deturnarea de fonduri, precum și finanțarea acțiunilor comise în scopul modificării forțate sau răsturnării ordinii constituționale sau al confiscării puterii de stat.

Ancheta a constatat că la Kiev și în alte regiuni ale Ucrainei desfășoară activități compania petrolieră belarusă, ai cărei fondatori sunt societatea pe acțiuni închisă "Compania petrolieră belarusă" și întreprinderea unitară republicană "Asociația de producție "Belarusnafta".

La cererea Procuraturii Districtuale Podilsky din Kiev, activele companiei au fost confiscate și transferate conducerii Agenției Naționale a Ucrainei pentru Detectarea, Căutarea și Gestionarea Activelor Provenite din Corupție și Alte Infracțiuni (ARMA)”, se arată în raport,

Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că gigantul petrolier în cauză este specializat în comerțul cu ridicata al diferiților combustibili. „În ultimul an, a exportat mărfuri în Ucraina pentru aproape 20 de miliarde UAH.

Compania a avut printre fondatorii săi întreprinderi de stat din Belarus, a achiziționat materii prime din Rusia și a plătit impozite la bugetele ambelor țări, făcând-o direct implicată în finanțarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, concluzionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.