Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se află în dificultate - Kuleba face apel la aliaţi să furnizeze Ucrainei sisteme Patriot

Agerpres.ro
sistem de apărare antirachetă Patriot

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a declarat că mesajul principal în cadrul reuniunii Consiliului Ucraina-NATO la nivel de miniştri de externe de la Bruxelles se va referi la furnizarea de sisteme de apărare aeriană pentru forţele Kievului, mai exact sisteme Patriot.

Potrivit RBC, ministrul a făcut o declaraţie în acest sens joi, în cadrul unei discuţii cu presa, înainte de reuniunea Consiliului Ucraina-NATO. "Rusia vrea doar să-și îndeplinească obiectivul strategic, care înseamnă ștergerea Ucrainei de pe harta lumii. Mă bucur că sunt aici, dar principalul meu mesaj cu care am venit aici este Patriot" - a afirmat Kuleba. Acesta a remarcat că, în momentul de faţă este foarte important să salvăm viețile ucrainene, orașele şi, în general, Ucraina, iar toate acestea depind de diferite sisteme de apărare aeriană, în special de Patriot, "pentru că sunt cele mai puternice".

"Ştim deja că peste 90 de rachete balistice au fost lansate asupra Ucrainei numai în luna martie şi, din păcate, nu avem suficiente echipamente de apărare aeriană. De aceea vom discuta astăzi această problemă" - a declarat Dmitro Kuleba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.