Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se află în pragul unei faze active a războiului, anunță șeful GUR: Atât în februarie, cât și în martie vor fi acţiuni foarte active

cloudfront.net
ucraina-razboi

Purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Andri Iusov, susţine că Ucraina se află în pragul unei faze foarte active a războiului cu Rusia. Acesta a declarat pentru televiziunea FREEDOM că intensificarea evenimentelor pe front este aşteptată în perioada februarie-martie, notează RADOR.

"Suntem în pragul unei faze foarte active. Atât în februarie, cât și în martie vor fi acţiuni foarte active" - a afirmat Iusov. Purtătorul de cuvânt GUR a remarcat că, în prezent, situația de pe front este dificilă şi că rușii își continuă acţiunile ofensive. Potrivit lui Iusov, având în vedere starea trupelor și a echipamentului militar al Rusiei, ruşii nu vor reuşi să facă altceva decât să se folosească de avantajul numeric. Acesta a adăugat că pierderile inamicului sunt mult mai mari decât cele ale apărătorilor ucraineni. Iusov a mai afirmat că rușii înțeleg că sprijinul internațional pentru Ucraina este în creștere. În plus, următoarea întâlnire în formatul Ramstein, din Germania, va avea loc în curând. Prin urmare, Federația Rusă continuă să arunce în operațiunile de asalt militari aduşi pe front în urma mobilizării parțiale, precum și mercenari din Grupul Wagner, dar și din alte companii militare private. "Îndemânarea și motivația soldaților ucraineni, plus echipamentul și armele – atât autohtone, cât și ajutorul din partea partenerilor internaționali – este ceea ce va sparge, în cele din urmă, valul acestor acțiuni ofensive”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Andri Iusov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.