Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se bazează pe România: Autoritățile ucrainene anunță o nouă strategie pentru exportarea recoltelor

stiri.md
vagoane grau cereale

Ministerul Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina lucrează în mod activ pentru a rezolva problema deblocării exportului de culturi cerealiere. Mai mult de 20 de companii planifică deja sau au început construcția de transbordare în zonele pe unde trec noile rute logistice, a declarat ministrul politicii agrare și alimentației din Ucraina, Mykola Solski.

"Lucrăm în mod activ pentru a crește logistica prin frontierele vestice. În această lună ne așteptăm la aproximativ două milioane de tone de exporturi de cereale, care au trecut deja prin noile rute logistice: Polonia, România, Ungaria, Slovacia. Și există potențial pentru o creștere. Mai mult de 20 de companii plănuiesc sau au început să construiască transbordări în aceste zone", a spus el.

Solski a precizat că ministerul negociază în prezent cu UE, iar la sfârșitul lunii iulie va avea loc o întâlnire separată cu o gamă largă de participanți la nivel ministerial - agricultură, țările de transport în cauză, pentru a crește infrastructura europeană, în special, pe vagoanele și camioanele lipsă.

Ministrul a adăugat că activitatea se concentrează, de asemenea, pe rezolvarea problemelor legate de depozitarea și exportul culturilor ucrainene.

"Fermierii care recoltează și vor recolta culturi mai aproape de linia frontului vor încerca să le ducă la depozite mai aproape de centrul și vestul țării. Prin urmare, mai ales în aceste locuri, va fi nevoie de o depozitare suplimentară. Întreprinderile au lucrat în mod activ la acest lucru pentru a aduce depozitarea mobilă unică în aceste teritorii", a adăugat Solski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.