Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se pregătește de război: Trimite rachete la granița cu Transnistria

transnistria

O coloană de tehnică miliară formată din sisteme de rachetă antiaeriene S-300 a fost observată miercuri pe traseul Odesa-Reni în Ucraina, informează portalul bessarabiainform.com.

Potrivit sursei menţionate, cel mai probabil aceste sisteme de rachetă ar urma să fie instalate în raionul Bolgrad pentru a asigura securitatea ţării în sudul regiunii Odesa, la graniţa cu Transnistria.

Mişcări de coloane de acest tip au început să fie observate în regiunea Odesa încă de la sfârşitul lunii februarie, după ce Ministerul Apărării de la Kiev a decis la sfârşitul anului trecut să-şi consolideze semnificativ forţele militare la Bolgrad, ca urmare a unei posibile ameninţări din partea Transnistriei.

Conform bessarabiainform.com, aceste sisteme nu sunt noi, ci sunt dispozitive mai vechi care au fost reparate şi parţial modernizate la cererea companiei de stat din domeniul apărării Ukroboronprom.

Acelaşi portal notează că mai mulţi experţi exclud o decizie din partea Moscovei şi Tiraspolului de a ataca Ucraina şi de a deschide un front vestic, întrucât o astfel de acţiune ar putea atrage în conflict România, care este ţară membră NATO, şi Republica Moldova, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.