Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a nimerit un submarin şi o navă din Flota rusă a Mării Negre în atacul efectuat în Sevastopol (video)

Twitter
sevastopol

Atacul ucrainean cu rachete efectuat în noaptea de marţi spre miercuri asupra şantierului naval de la Sevastopol, în Crimeea ocupată de Rusia, a avariat o navă de asalt amfibiu şi un submarin din Flota Rusă a Mării Negre, potrivit unor surse militare ucrainene citate de agenţiile EFE şi Reuters, scrie Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că două nave din Flota rusă a Mării Negre au fost avariate în acest atac, dar nu a precizat tipul acestora. Acelaşi minister mai afirmă că ambele nave erau în reparaţii şi, cu toate că au fost avariate, ele vor putea fi repuse în exploatare.

Potrivit canalelor de Telegram ruse Baza şi Shot, submarinul Rostov pe Don şi nava militară Minsk sunt cele avariate. Forţele aeriene ucrainene au recunoscut, prin comandantul lor Mikola Oleşciuk, că au executat acest atac.

content-image

Conform Ministerului rus al Apărării, asupra şantierului naval de la Sevastopol au fost lansate 10 rachete de croazieră, dintre care 7 au fost doborâte de antiaeriana rusă, plus trei drone de suprafaţă care au fost de asemenea distruse.

Încă nu este clar ce tip de rachete a folosit Ucraina în acest atac asupra portului Sevastopol, situat la circa 300 de kilometri de Odesa. Atacul s-a soldat cu 24 de răniţi, potrivit bilanţului comunicat de autorităţile pro-ruse din Crimeea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.