Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina și aliații au dezvoltat trei modele de tribunal special pentru crime de război

crime de razboi

Ucraina și partenerii occidentali au dezvoltat trei modele de tribunal special pentru crimele de război comise de Rusia - potrivit șefului adjunct al Biroului Preşedintelui de la Kiev, Andri Smirnov, notează Rador.

Acesta a explicat că prima variantă presupune crearea unui tribunal special pe baza unui acord cu ONU cu adoptarea unei rezoluții corespunzătoare în Adunarea Generală a organizației. Al doilea model – crearea unui tribunal pe baza unui "acord internaţional multilateral deschis" între statele lumii civilizate, iar al treilea model – un tribunal care să funcționeze pe baza dreptului ucrainean, dar cu implicarea structurilor internaționale pentru analizarea activităților acestuia.

"Primele două variante sunt acceptabile și vor demonstra cu adevărat pregătirea lumii pentru o grea lovitură juridică împotriva unor criminali internaționali. A treia opțiune, hibridă, conține riscurile restrângerii evaluării juridice a agresiunii la nivelul unui 'conflict interstatal' - a conchis Smirnov. Amintim că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat recent că la Haga va fi creat un centru internațional de coordonare pentru investigarea crimelor din Ucraina. Angajații acestei structuri vor lucra în coordonare cu reprezentanții Ucrainei și Țărilor de Jos, precum și cu partenerii europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.