Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina şi Rusia sunt aproape de RĂZBOI: Se pregătește o INVAZIE MILITARĂ

putin porosenko

Armata ucraineană va efectua timp de două zile exerciţii militare în apropierea peninsulei Crimeea, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, o decizie ce riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile dintre Kiev şi Moscova, relatează AFP. Exerciţiile militare vor începe joi şi se vor desfăşura 'pe teritoriul naţional' al Ucrainei, prin urmare 'nimeni nu trebuie să ne spună ce avem de făcut', a indicat purtătorul de cuvânt ucrainean Andrei Lysenko, anunţă Agerpres.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Însă unii comentatori de la Kiev se tem că aceste manevre militare ar putea conduce la represalii tot de natură militară din partea Rusiei în estul separatist prorus al Ucrainei. Întrebat despre acest anunţ venit de la Kiev, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a răspuns evaziv. 'Kremlinul nu va permite acţiuni ale Ucrainei care să încalce dreptul internaţional, care ar putea pune în pericol zborurile (civile) internaţionale deasupra teritoriului rus ori în regiunile învecinate', a declarat Peskov.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

Inca de saptamana trecuta, Moscova a protestat impotriva acestui test, dupa ce a primit notificarea oficiala. Ministerul rus Apararii de la Moscova a inaintat o nota de protest atasatului militar al Ucrainei iar mai multi oficiali au avertizat ca ar putea urma un „raspuns militar”, evocand razboiul din Georgia. Iar purtatorul de cuvant al Serviciului Federal de Aviatie al Rusiei a vorbit despre crearea de "zone de pericol" si despre "o provocare fara precedent care arunca in aer bazele traficului aerian international".

Citeşte şi: Vladimir Putin îi face concesii lui Igor Dodon: Ce înțelegere a făcut Rusia cu Moldova

Presa ucraineana afirma ca in ultimele 24 de ore Rusia a masat armament anti-aerian in Crimeea – prezentand fotografii si filmari in acest sens - si ca Ministerul Apararii de la Moscova ar fi mobilizat 55.000 de militari la granita cu Ucraina. In replica, ministerul ucrainean al apararii a anuntat ca testele vor avea loc conform planului, „in ciuda amenintarilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.