Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina şi separatiştii proruşi au ajuns la un acord preliminar de extindere a retragerii armamentul

tancuri rusia

Ucraina şi separatiştii proruşi au ajuns la un acord preliminar de extindere a retragerii armamentului în estul Ucrainei pentru a include tancuri şi sisteme de arme uşoare, a anunţat marţi preşedintele în exerciţiu al OSCE Ivica Dacic, citat de Reuters. 

În cadrul unui acord de încetare a focului la care s-a ajuns în februarie la Minsk în Belarus, armele de calibru peste 100 mm ar fi trebuit să fie deja retrase, dar ambele părţi se acuză reciproc de folosirea artileriei grele şi victime sunt anunţate aproape zilnic. 

La acest ultim acord privind armele uşoare s-a ajuns în cursul unei întâlniri a aşa-numitului "grup de contact" ce implică Ucraina, Rusia şi separatiştii sub auspiciile 
Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa. 

Exprimându-se la Minsk, Dacic a declarat că acordul trebuie încă semnat, dar a cerut insistent tuturor părţilor să "înceteze imediat atacurile şi să respecte un armistiţiu complet". 

Anterior, separatiştii au anunţat că un civil şi un combatant rebel au fost ucişi în bombardamentele forţelor ucrainene în ultimele 24 de ore, în timp ce armata ucraineană a declarat că un militar a fost ucis în atacurile rebelilor. 

Peste 6.500 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului în estul Ucrainei în aprilie anul trecut, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.