Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina speră într-un nou început în planul relaţiilor bilaterale şi doreşte garanţii privind investiţiile din partea cancelarului german

VOX
Olaf Scholz

Ucraina speră într-un nou început în planul relaţiilor bilaterale - şi garanţii privind investiţiile - în cursul următoarei vizite a cancelarului german Olaf Scholz la Kiev, relatează sâmbătă dpa.

Ucraina doreşte să fie un partener egal şi nu un solicitant, a afirmat Andriy Melnyk, ambasadorul Ucrainei în Germania, în ''Interviul Săptămânii'', potrivit postului public de radio Deutschlandfunk.

Citește și: Cozmin Gușă distruge mitul 'războiului' din Ucraina: 'E cam ca într-o joacă de copii în care liderul găștii zice o minciună evidentă'

Ucraina doreşte în mod egal fără ca germanii să se arate mereu consideraţie pentru Rusia de frică, a spus el. Este timpul pentru politicienii germani să-şi scoată ochelarii ruşi în ceea ce priveşte Ucraina.

Cancelarul Scholz intenţionează să se întâlnească luni, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Marţi, el urmează să se deplaseze la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Citește și: Cu războiul la ușă, civilii ucraineni sunt mai uniţi ca niciodată. Strâng fonduri pentru a-şi ajuta armata

Ucraina doreşte ca Scholz să anunţe un pachet de ajutor în valoare de miliarde de euro la Kiev pentru a sprijini stabilitatea economiei ucrainene, a menţionat ambasadorul Melnyk.

Guvernul german trebuie să ofere garanţii politice pentru investiţii germane în Ucraina, a spus el. În plus, a afirmat ambasadorul Ucrainei, Berlinul ar trebui să lanseze un program de reducere a ratelor dobânzilor pentru companiile ucrainene, potrivit Agerpres.ro.

Melnyk a reiterat de asemenea cererea Ucrainei pentru furnizarea de arme germane şi a cerut sprijin pentru aspiraţia ţării sale de a adera la UE.

Citește și: Vladimir Putin se plânge de agresiunea Ucrainei: zona din care ar putea începe războiul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.