Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina spune că e ÎNGRIJORATĂ din cauza progresului făcut de proiectul rus Nord Stream 2

Volodymyr Zelenskiy

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se declară îngrijorat de creșterea influenței geopolitice a Rusiei, după ce Danemarca a aprobat construcția gazoductului în apele sale teritoriale, relatează site-ul postului BBC.

Reacția liderului de la Kiev vine ca urmare a deciziei autorităților daneze de a aproba construcția unei secțiuni din gazoduct în apele sale continentale. „Aceasta nu e o chestiune de securitate energetică, este o problemă geostrategică”, a declarat Zelenski, informează mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: În secunda în care vom avea guvernul valid sper din tot sufletul să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii

Conform aprecierilor acestuia, exportarea unui volum mai mare de gaz rusesc către statele europene va consolida influența Moscovei în regiune.

O reacție similară a fost transmisă de autoritățile de la Washington, care avertizează asupra faptului că implementarea proiectului Nord Stream 2 va amplifica influența exercitată de Moscova asupra statelor europene, susținând că Germania ar putea deveni „un ostatic al Rusiei”.

Citește și:  Renate Weber iese la rampă! ‘Este pompoasă şi nefericită’

Gazoductul, cu o lungime de 1225 de kilometri, va lega Rusia de Germania, prin Marea Baltică.

Danemarca a oferit miercuri companiei care se ocupă de proiectul Nord Stream 2 aprobarea de a construi o secțiune din gazoduct în apele sale continentale. Construirea conductei de către gigantul rus Gazprom este aproape completă, însă anterior nu a primit aprobarea Danemarcei de a trece pe teritoriul său.

Citește și: Veste bună pentru Liviu Dragnea- Poate ieși din închisoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.