Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina trimite 8.500 de militari şi poliţişti la frontiera cu Belarus. Regimul Lukașenko dă fiori în Europa

digi24
ucraina soldat

Ucraina va desfăşura 8.500 de militari şi poliţişti suplimentari, precum şi 15 elicoptere, pentru a păzi frontiera cu Belarus şi a preveni posibile tentative ale migranţilor de a trece ilegal graniţa, a anunţat joi ministrul ucrainean de interne Denis Monastirski, relatează Reuters.

Ministrul de interne a precizat că acest contingent va fi format din 3.000 de grăniceri, 3.500 de rezervişti ai Gărzii Naţionale şi 2.000 de poliţişti. "Aviaţia Ministerului de Interne va fi de asemenea la datorie, în special 15 elicoptere care vor asigura mobilitatea şi, dacă va fi necesar, vor transfera forţele noastre la frontieră", a spus el.

Monastirski a declarat anterior în cursul zilei de joi că grănicerii, poliţia şi Garda Naţională vor efectua exerciţii la frontiera cu Belarus. "Pentru a contracara potenţiala criză a migranţilor, vom implica toate cele cinci structuri ale Ministerului de Interne, fără excepţie", a precizat el.

Monastirski a mai afirmat că ultimele acţiuni îi vor descuraja pe migranţi să încerce să intre în Ucraina, dar că fosta republică sovietică trebuie să-şi modernizeze dotările de la frontierele cu Rusia şi Belarus pentru a evita probleme similare în viitor.

Ucraina, care nu este membră a Uniunii Europene, are o graniţă de 1.084 km cu Belarus şi se teme că ar putea deveni un nou front în criza migraţiei, notează Reuters.

Polonia şi alte state comunitare acuză Belarusul că încurajează migranţii - veniţi din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa - să pătrundă ilegal în UE ca răzbunare pentru sancţiunile pe care Uniunea le-a adoptat împotriva Minskului pentru reprimarea unei mişcări de opoziţie după alegerile prezidenţiale din 2020.

Blocul comunitar are în vedere impunerea de noi sancţiuni pentru a pedepsi Belarusul pentru ceea ce UE consideră a fi o criză creată artificial, acuzaţie dezminţită de Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.