Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina trimite forțe militare suplimentare la granița cu Crimeea

crimeea

Petro Poroșenko a ordonat Ministerului Apărării și Statului Major General al Armatei Ucrainei să întăreasca capacitățile militare ale Ucrainei în apropierea graniței cu Crimeea și pe toată coasta Mării Negre.

„Rusia şi-a crescut puternic prezența militară în regiune, finalizeaza transformarea peninsulei dintr-o stațiune internațională înfloritoare într-o bază militar-maritima ceea ce creează o amenințare, inclusiv nucleară, nu numai pentur Ucraina, ci pentru toate țările din regiunea Mării Negre”, – a declarat Poroșenko.

Pe site-ul președintelui ucrainean se spune ca declaratia este facuta cu prilejul cele de-a „doua aniversari de la începutul rezistenței fata de ocupația rusa din Crimeea”. În discursul său, el a sublinia încă o dată că „Crimeea a fost și rămâne parte integrantă a statului ucrainean”. Potrivit acestuia, Rusia era gata să „ocupe Crimeea” din 1991. „In primii 20 de ani guvernul ucrainean era conștient de această amenințare, dar a subestimat-o”, – a declarat Poroșenko.

Citește și: Daciana Sarbu, nevasta lui Ponta, dezvaluiri despre barbatul cu care a facut dragoste prima data!

Președintele ucrainean a subliniat, de asemenea, că „procesul extrem de complex și promițător” privind reîntoarcerea Crimeei a început deja.

„Pentru precizarea strategiei noastre privind reintegrarea Crimeei, astăzi am instruit pregătirea unei reuniuni specială a Consiliului Național de Securitate și Apărare. De la Guvern se așteaptă un plan de program detaliat cu privire la protecția intereselor naționale ale Ucrainei în instanțele internaționale, atragerea statului agresor la răspundere în fata Ucrainei”, – a declarat Poroșenko citat de paginaderusia.ro

Citește și: Lucrul pe care femeile nu-l acceptă niciodată la un bărbat când e vorba despre sex

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.