Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina va ancheta presupusa livrare a unor motoare de rachete pentru Coreea de Nord

Petro Poroşenko

Ucraina va face o anchetă cu privire la presupusa livrare către Coreea de Nord a unor motoare ucrainene destinate echipării rachetelor, pentru a 'confirma' că acuzaţiile aduse Kievului sunt nefondate, a anunţat miercuri preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, transmite France Presse.

''Este puţin important faptul că acuzaţiile făcute contra Ucrainei sunt absurde; în calitate de parteneri responsabili, noi trebuie să verificăm atent informaţiile publicate de The New York Times cu privire la presupusa livrare de motoare de rachete sau de tehnologii relevante Coreei de Nord'', a scris Poroşenko pe contul său de Facebook. ''Iată de ce am ordonat imediat desfăşurarea unei anchete aprofundate şi complete asupra situaţiei şi elaborarea concluziilor în trei zile'', a precizat şeful statului ucrainean.

Potrivit lui Petro Poroşenko, această anchetă va permite să se 'confirme' că acuzaţiile contra Kievului sunt 'invenţii' şi să se 'localizeze sursa reală şi intenţiile celor care sunt în spatele acestei 'fake news' nefondate'. Într-un interviu acordat luni cotidianului The New York Times, grupul de reflecţie Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) a afirmat că este 'probabil' ca motoarele de rachete nord-coreene să provină din Ucraina. Serviciile de informaţii şi experţii îşi concentrează atenţia pe Iujmaş, o uzină ucraineană care a întâmpinat dificultăţi financiare după căderea regimului prorus de la Kiev, în 2014, conform Agerpres.

Kievul a respins ferm aceste acuzaţii, dând asigurări că Ucraina nu a furnizat motoare de rachete sau alte tehnologii balistice Coreei de Nord şi denunţând o campanie a serviciilor secrete ruse 'pentru a acoperi participarea lor la programele nucleare şi balistice nord-coreene'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.