Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina promite eliberarea prizonierilor ruși, cu excepția criminalilor

france24.com
prizonier

Ministerul de Externe al Ucrainei a transmis luni că după încheierea ostilităților, Ucraina va elibera și repatria prizonierii de război ruși, dar își rezervă dreptul de a-i reține pe criminalii de război.

„Partea ucraineană este pregătită, conform acordurilor internaționale, să elibereze și să repatrieze prizonierii de război ruși după încheierea ostilităților, dacă doresc acest lucru. În același timp, Ucraina își rezervă dreptul de a reține și urmări în judecată militari ai Forțelor Armate Ruse și ai altor unități militare care operează pe teritoriul nostru pentru crimele lor de război și crimele împotriva umanității.

În același timp, subliniem că soldații ruși au fost și rămân agresori, invadatori și ocupanți pe pământul ucrainean, iar armata rusă în ansamblu este o încălcare sistemică a legilor și obiceiurilor războiului", spune MAE ucrainean într-un comunicat.

Ministerul de Externe a subliniat că Ucraina aderă la tratamentul uman al prizonierilor de război și oferă în totalitate tot ceea ce le garantează dreptul internațional.

Pe de altă parte, Ucraina cere un tratament uman bazat pe oglindă a prizonierilor de război ucraineni de către ruși, inclusiv implicarea instituțiilor internaționale specializate pentru a monitoriza condițiile în care sunt deținuți în teritoriile controlate de ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.