Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina - Volodimir Zelenski extinde cu o lună restricţiile antiepidemice, dar promite că aceasta este ultima prelungire

Ukrinform
Volodimir Zelenski

Ucrainenii s-au săturat de măsurile de izolare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a apreciat joi preşedintele Volodimir Zelenski, care a cerut din acest motiv guvernului să fie precaut cu extinderea dincolo de luna august a restricţiilor antiepidemice prelungite acum pentru încă o lună, transmite agenţia Reuters potrivit Agerpres.

''Toată lumea s-a săturat de această carantină'', a spus Zelenski în faţa responsabililor guvernamentali, potrivit serviciului său de presă.

Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci, ''carantina adaptivă'', procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, este prelungită lunar.

Această măsură, care expiră la 31 iulie şi a cărei prelungire a fost solicitată de guvern pentru încă o lună, prevede în special purtarea obligatorie a măştii şi respectarea unor reguli stricte în restaurante şi locuri publice.

''Avem nevoie de un cadru clar privind modul cum vom continua (această măsură), astfel încât oamenii să fie în siguranţă, afacerile să poată funcţiona, astfel încât economia să nu intre într-o pauză. Aşadar, o voi extinde încă o lună, dar nu mai mult'', a indicat şeful statului ucrainean. Prin urmare, dacă Zelenski nu se va răzgândi, restricţiile antiepidemice ar urma să înceteze în Ucraina la finele lunii august.

Această ţară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent 56.455 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.445 de decese. Numărul noilor cazuri de infectare a crescut îngrijorător în ultimele săptămâni, pe fondul nerespectării măsurilor preventive de către populaţie. Ucraina a raportat joi 848 noi cazuri şi 18 decese în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.