Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina vrea să înalțe un ZID la granița cu Rusia

ucraina moldova georgia

Ucraina nu controlează la ora actuală un segment al frontierei sale cu Rusia de aproximativ 409 de km în perimetrul regiunilor Lugansk şi Doneţk (estul ţării) - teatrul unui conflict armat între trupele guvernamentale şi rebelii proruşi înarmaţi - a indicat purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru Frontiera de Stat a Ucrainei, Oleh Slobodian, într-o intervenţie la postul de televiziune 'Kanal5'.

'Sunt 409,3 de km în limitele regiunilor Doneţk şi Lugansk care scapă, temporar, controlului', a indicat el.

În prezent, se fac demersuri susţinute de partea ucraineană pentru a pune în aplicare sarcina trasată de preşedintele Petro Poroşenko privind restabilirea controlului deplin al Kievului la frontiera cu Rusia până la sfârşitul acestui an.

Pe de altă parte, Ucraina intenţionează să cheltuiască aproximativ 4 miliarde de hrivne (circa 200 de milioane de dolari) în următorii patru ani pentru ridicarea unui 'zid' la graniţa cu Rusia, relatează vineri publicaţia electronică Ukrainskaia Pravda, citând o hotărâre adoptată de guvernul de la Kiev.

Kievul va ridica la graniţa cu Rusia, dacă va fi necesar, un complex puternic modern de fortificaţii, declarase anterior preşedintele Petro Poroşenko. Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a anunţat ulterior începerea construcţiei a 'unei frontiere reale cu Federaţia Rusă', un proiect denumit 'Zidul' de către Kiev. Mai târziu, Iaţeniuk a propus ca proiectul să fie redenumit 'Valul european'. 

Cu o zi în urmă, guvernul de la Kiev a detaliat acest proiect şi costurile sale.Printre amenajările anunţate figurează tranşee antitanc, posturi de observare metalice de 17 metri înălţime, mijloace de monitorizare, de alertă şi deschidere a focului, precum şi puncte speciale de sprijin pentru grăniceri. Autorităţile ucrainene intenţionează să finalizeze în termen de trei ani acest 'zid' la graniţa cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.