Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru ucraineni: Rușii au tăiat alimentarea cu energie electrică de la centrala nucleară Zaporojie

playtech.ro
zaporojie centrala nucleara

Furnizarea de energie electrică către Ucraina de la centrala nucleară din Energodar, situată în partea controlată de Rusia a regiunii Zaporojie, a fost suspendată din cauza unor dificultăți tehnice, a anunțat administrația orașului, potrivit agenției ruse Interfax.

"Specialiștii aflați la fața locului raportează că, ținând cont de caracteristicile tehnologice, puterea de ieșire generată de unitățile energetice variază. Furnizarea de energie electrică în teritoriile controlate de Ucraina a fost suspendată din cauza dificultăților tehnice", se arată pe canalul de Telegram al administrației.

Potrivit raportului, specialiștii lucrează la o linie electrică avariată anterior de bombardamentele ucrainene. Pe linii au fost găsite două avarii. A cincea și a șasea unitate electrică sunt în stare de funcționare. Puterea totală este de 900-1000 mW. Fondul de radiații este normal.

Ministerul Apărării al Federației Ruse și autoritățile din Energodar au anunțat în repetate rânduri bombardarea centralelor nucleare și a infrastructurii folosite de lucrătorii centralei. Loviturile au devenit mai frecvente în luna august. Acestea nu au perturbat funcționarea reactoarelor, dar au existat daune la sistemele auxiliare de sprijin, inclusiv la bazinele sistemului de răcire, lovituri în apropierea depozitării izotopilor radioactivi.

Mai mulți experți ai AIEA lucrează în prezent la centrala nucleară. Potrivit autorităților orașului, după sosirea lor, intensitatea bombardamentelor asupra orașului a scăzut, dar o dronă ucraineană cu focos a fost doborâtă în noaptea precedentă.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că armata ucraineană a încercat să debarce noaptea un asalt amfibiu pentru a captura centrala nucleară din Zaporojie, atacul a fost respins.

Centrala nucleară Zaporojie este cea mai mare centrală nucleară din Europa. Aceasta are șase unități de putere VVER-1000. Prima unitate de putere a fost pusă în funcțiune în decembrie 1984, iar cea de-a șasea - în octombrie 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.