Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii anunță noi succese: Infanteria avansează către Orkhiv ocolind fortificațiile rușilor

Facebook
razboi ucraina

Infanteria ucraineană a avansat spre poziții mai aproape de Verbove, un sat la sud-est de orașul strategic de primă linie Orikhiv, ocolind șanțurile și obstacolele antitanc, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în ultimul său raport din 5 septembrie.

ISW a mai raportat că un alt grup de infanterie ucraineană a avansat spre pozițiile defensive rusești între Robotyne (la 10 kilometri sud de Orikhiv) și Novoprokopivka (la 13 kilometri sud de Orikhiv).

Potrivit think tank-ului, forțele ucrainene extind bresa pe care au făcut-o deja într-unul dintre straturile defensive ale Rusiei, manevrând mai multe echipamente și personal în spatele liniei tactice.

Se pare că Ucraina înregistrează, de asemenea, câștiguri în imediata apropiere a stratului defensiv rusesc, încă neîncălcat, care se întinde de la nord-vest de Verbove până la nord de Solodka Balka (situat la 20 de kilometri sud de Orikhiv) cu atacuri de infanterie și foc de artilerie puternică asupra pozițiilor rusești. .

ISW sugerează că forțele ucrainene intenționează să dețină aceste poziții, deși notează că este prea devreme pentru a spune dacă au trecut de apărarea rusă în zonă.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar a raportat pe 4 septembrie că armata ucraineană a făcut câștiguri în apropiere de Klishchiivka, la aproximativ cinci kilometri de Bakhmut, și Novoprokopivka la sud de Robotyne.

Forțele ucrainene au eliberat trei kilometri pătrați în jurul lui Bakhmut în ultima săptămână, a spus Maliar.

Potrivit oficialului, Ucraina a recâștigat în total 47 de kilometri pătrați de teren în această zonă de la începutul contraofensivei de vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.