Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii au lovit un pod strategic spre Crimeea - Rușii anunță al doilea atac în două luni

ciomgar

Armata ucraineană a lansat mai multe rachete asupra podului Ciongar, care leagă regiunea Herson de peninsula Crimeea peste golful Sivaş (sudul Ucrainei), dintre care una a afectat pavajul, a declarat duminică liderul prorus al Crimeei, Serghei Aksionov, citat de EFE.

"Inamicul a efectuat un atac cu rachete în imediata apropiere a podului Ciongar, în nordul Crimeei. O parte dintre rachete a fost doborâtă, dar una şi-a atins ţinta. Există pagube la pavajul podului rutier, reparaţiile au început deja. Nu există victime", a indicat el pe Telegram, potrivit Agerpres.

La rându său, guvernatorul în funcţie instalat de Rusia în regiunea Herson, Vladimir Saldo, a afirmat că în atac au fost utilizate rachete britanice Storm Shadow, care au provocat pagube atât podului, cât şi unei şcoli din localitatea Ciongar.

Potrivit reprezentantului prorus, Ucraina a lansat 12 rachete, "dintre care 9 au fost doborâte de apărarea noastră antiaeriană".

Importanța strategică a podului

De asemenea, el a indicat ca în timpul atacului a fost avariată conducta de gaze care alimentează oraşul Ghenicesk, astfel "peste 20.000 de locuitori ai oraşului au rămas fără gaze".

Cu toate acestea, "transportul spre Crimeea este menţinut prin (podurile) Ceaplinka şi Armiansk. Îi rog pe şoferi să ţină cont de acest lucru atunci când îşi planifică rutele", a adăugat el.

Acesta este al doilea atac asupra podului Ciongar, după cel din 22 iunie, având ca scop să împiedice transferul trupelor ruse din peninsula Crimeea spre estul Ucrainei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.