Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii le-au întins o capcană soldaților din trupele Wagner: ambuscadă la uzina AZOM

Potrivit CNN, serviciul Gărzii de Frontieră din Ucraina a publicat sâmbătă detalii despre unele confruntări între trupele ucrainene şi luptătorii companiei militare private ruseşti Wagner.

Într-un videoclip publicat pe site-ul Gărzii de Frontieră ucrainene, sunt prezentate imagini din complextul industrial din Bakhmut. "Zilele trecute, unitatea de frontieră a detaşamentului din Luhansk a dus o luptă poziţională cu forţele inamice în zona uneia dintre întreprinderile industriale. Cu o zi înainte, apărătorii ucraineni au rezistat la mai multe atacuri de asalt ale invadatorilor. Pentru a continua ofensiva, mercenarii ruşi s-au retras într-unul dintre ateliere şi şi-au adunat forţele", relatează Garda de Frontieră, adăugând că ulterior ucrainenii au lansat un contraatac. "O unitate ucraineană a reuşit să-l doboare pe cel care păzea cu o mitralieră intrarea în clădire. Apoi, un grup de recunoaştere terestră al poliţiştilor de frontieră a reuşit să intre şi i-a eliminat pe wagnerieni", susţine Poliţia ucraineană de Frontieră. "Pentru a distruge rezerva inamicului, poliţiştii de frontieră au pregătit o ambuscadă. Odată cu venirea întunericului, o surpriză îi aştepta pe cei care se apropiau de linia frontului. Lunetiştii de frontieră au neutralizat şase invadatori", a precizat Poliţia de Frontieră.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent modul în care s-au desfăşurat evenimentele, iar Poliţia de Frontieră nu precizează în ce zi a fost înregistrat videoclipul. O parte din înregistrarea video pare să arate momentul descris în declaraţie. De asemenea, videoclipul prezintă câteva comentarii ale unuia dintre soldaţii ucraineni. "Despre situaţia din Bakhmut - au intrat deja în zona industrială. Încercăm să îi scoatem de acolo. Ei şi-au întărit poziţiile acolo noaptea trecută. Grupul meu de recunoaştere a intrat în locaţia lor în această dimineaţă şi încearcă să le atace poziţiile", declară soldatul.

Parașutiștii ruși aduși la Bakhmut

Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al grupului estic al forţelor armate ucrainene, a declarat sâmbătă la televiziunea naţională că în ultimele 24 de ore, au avut loc peste 20 de lupte între forţele ucrainene şi cele ruseşti chiar pe teritoriul oraşului Bahmut. Cerevati a mai spus că majoritatea grupurilor de asalt ruseşti sunt formate din luptători din compania Wagner, care sunt întăriţi de paraşutişti ruşi.

Ministerul britanic al Apărării estimase sâmbătă că în ultimele patru zile, grupul paramilitar rus Wagner a preluat controlul asupra celei mai mari părţi din estul oraşului Bahmut. Ruşii încearcă de săptămâni întregi să încercuiască oraşul care avea circa 70.000 de locuitori înaintea conflictului şi au reuşit să taie mai multe rute importante de aprovizionare pentru soldaţii ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.